Find den rette angst behandling hos en psykoterapeut

By:

Når angsten tager overhånd i et menneskes liv, kan det virke voldsomt invaliderende på de daglige udfoldelser. Mennesker som lider af det, der kaldes generaliseret angst, vil have svært ved at fokusere på job og andre forpligtelser, fordi angsten for diverse katastrofer, som kunne tilstøde vedkommende eller en af de nærmeste, fylder det hele og optager al mental kapacitet.

Generaliseret angst er en utroligt opslidende lidelse, som manifesterer sig ved tvangsagtige tanker og – i visse svære tilfælde – handlinger. Mennesker med udtalt generaliseret angst kan have svært ved så meget som at bevæge sig uden for boligen, fordi de er optaget af hvad der kan ske med dem i mødet med verden udenfor – eller hvad der kan ske med hjemmet i deres fravær.

Panikangst – en uhyggelig følgesvend

Hvor mennesker med generaliseret angst plages af konstant og vedarende pres fra angsten, vil mennesker, som lider af panikangst, opleve angsten i anfald. Et panikangst anfald føles aldeles rædselsfuldt. Man kan miste kontrollen over sin krop, og føle, at man er uden for rækkevidde af omverdenen.

Det hele går i stå, og man gribes af en ubændig trang til at flygte langt væk, samtidig med, at kroppen er helt og aldeles lammet. Et angst anfald er karakteriseret ved hurtig hjerterytme med kraftige slag, høj puls, åndenød og kvælningsfornemmelser. I mange tilfælde er et anfald af panikangst så heftigt, at det kan forveksles med et hjerteanfald.

Kan jeg slippe af med min angst?

Når du vælger at gå i behandling for angst, skal du være forberedt på, at der ikke findes en magisk trylleformular, som kan få din angst til at forsvinde. Du kan der imod forvente at få adgang til indre ressourcer, som kan hjælpe dig med at overkomme din angst, så den ikke får overtaget i dit liv.

Læs mere om angst behandling på angstekspert.dk