Forebyg tandsygdomme med regelmæssige tandlæge besøg

By:

Der er en grund til, at vi fra barnsben får at vide, at det er vigtigt at passe sin tandlæge. Mens vi stadig går i folkeskolen bliver vi sendt til skoletandlægen med jævne mellemrum, og lærer alt om mundhygiejne og om hvor vigtigt det er at passe på sine tænder.

Men for de fleste danskere gælder det, at de begynder at falde af på den, når tandlægen ikke længere er gratis. Det er de færreste, som kommer af sted til tandlæge hvert halve år. Og det er faktisk en skam. Et årligt eller halvårligt tandlæge besøg kan nemlig forebygge alvorlige sygdomme og lidelser i tænder, gummer eller mundhule. Derfor er det vigtigt, at du kommer af sted – også selv om du ikke har tandpine lige her og nu.

Hvorfor er det vigtigt at gå til tandlæge?

Når vi får vores første sæt tænder, er der tale om det, der hedder mælketænder. Disse tænder er ret små, og passer til os så længe vi vokser. Dernæst bliver mælketænderne skiftet ud med de såkaldt blivende tænder – og så er det slut. Der kommer ikke flere tænder, hvis vi mister dem. Og derfor er det rigtig vigtigt, at vi passer godt på dem.

Her er det ikke altid tilstrækkeligt at børste tænder og bruge tandtråd hver dag. Der kan stadig opstå sygdomme, måske på grund af manglende tilgængelighed for tandbørsten, eller som følge af genetiske dispositioner.

Et tandlæge besøg har i denne sammenhæng den funktion, at tandlægen ved eftersynet kan konstatere, om du har forstadier til karies, paradentose, eller andre alvorlige lidelser. Samtidig bliver tænderne ved den medfølgende tandrensning pudset godt og grundigt af, således at bakterier og plak får ringer vilkår for at sætte sig fast på tændernes øverflade og ødelægge emaljen.

Du kan læse mere om tandpleje, og bestille en tid hos din tandlæge i århus, på stjerneklinik.dk

Posted in: tandlæge